13-05-2015 / Ayman van Bregt

Hootsuite integreert afbeeldingen via pic.twitter.comHootsuite is niet alleen een handige tool voor het monitoren van social media zoals Facebook, LinkedIn en Twitter, maar is ook handig voor het publiceren van berichten.
Hootsuite heeft de afbeeldingen-dienst van Twitter (pic.twitter.com) geïntegreerd waardoor geplaatste afbeeldingen bij tweets nog beter zichtbaar zijn. In dit artikel staan de wijzigingen van Hootsuite op een rij.

Hootsuite maakt integratie met pic.twitter.com toegankelijk voor alle gebruikers

Voorheen was de pic.twitter.com optie vie Hootsuite alleen beschikbaar voor pro- en enterprise-gebruikers. Afbeeldingen op Twitter vergroten de impact voor een organisatie bij het plaatsen van tweets. Met de integratie van pic.twitter.com biedt Hootsuite haar gebruikers betere resultaten omdat (tot 4) afbeeldingen of foto’s direct zichtbaar zijn in de Twitter-feed. Hiermee worden geplaatste tweets visueel beter zichtbaar en leiden zodoende to meer impact onder volgers. Tweets worden met de nieuwe integratie als volgt getoond:

Hootsuite integreert afbeeldingen via pic.twitter.com

Afbeeldingen en foto’s via Hootsuite plaatsen met pic.twitter.com

Het plaatsen van afbeeldingen of foto’s met Hootsuite op Twitter (via pic.twitter.com) werkt als volgt: Bij het plaatsen van de tweet klik je op het ‘paperclip’-icoon en selecteert de afbeelding of afbeeldingen die je wilt plaatsen. Kies vervolgens voor ‘send now’ om de tweet te publiceren. De afbeeldingen zullen ook naast de betere zichtbaarheid in de Twitter feeed getoond worden in de afbeeldingen-galerij van het Twitter profiel. Lukt het niet, dan moeten de instellingen éénmalig aangepast worden  van ow.ly naar pic.twitter.com. De uitleg voor deze aanpassing is hier beschreven.

Mocht je meer willen doen met Hootsuite kunnen deze NSMA-artikelen interessant zijn: