06-01-2013 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) de endorsements op LinkedIn. Verder behandelden we onder andere hoe je snel je privacyinstellingen kunt aanpassen op Facebook en hoe je de impact van Twitter-activiteiten kunt meten met Tweetlevel. In dit weekoverzicht staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

Meer dan 200 miljoen actieve gebruikers op Twitter

Meer dan 200 miljoen actieve gebruikers op TwitterTwitter groeit iedere 6 maanden met zo’n 40 miljoen actieve gebruikers, dus 1,5 miljoen gebruikers per week. Hiermee heeft Twitter in december 2012 een mijlpaal bereikt van 200 miljoen actieve gebruikers.
Lees verder.

10 miljoen LinkedIn Endorsements per dag

foto-20LinkedIn Endorsements worden veelvuldig gebruikt en zijn een groot succes te noemen. Echter is niet iedereen even positief over de authenticiteit van deze laagdrempelige aanbevelingen. In dit artikel worden twee tips gegeven voor het zorgvuldig omgaan met endorsements.
Lees verder.

Snel Facebook-privacyinstellingen aanpassen met ‘Privacysnelkoppelingen’

Facebook PrivacyHet bekijken van je privacyinstellingen op Facebook kan sinds kort via een snelkoppeling in het menu. Via de nieuwe functie ‘Privacysnelkoppelingen’ kun je eenvoudig instellen wie je updates mag bekijken, contact met je mag opnemen en wie je niet meer mag ‘lastigvallen’ op Facebook.
Lees verder.

Meet de invloed van Twitter activiteiten met Tweetlevel

Bepaal de invloed van tweets en twitter-gebruikers met tweetlevelWil je bepalen wat de invloed is van specifieke Twitter-gebruikers, tweets en hashtags? Je kunt de invloed van Twitter-activiteiten bepalen met de gratis tool TweetLevel van Edelman PR.
Lees verder.

Het ‘LinkedIn Product Yearbook’ van 2012

Schermafbeelding-2013-01-03-om-12.14.341LinkedIn heeft in 2012 veel veranderingen doorgevoerd aan het op dit moment grootste online sociale netwerk voor professionals. In het ‘Product Yearbook’ staan de belangrijkste veranderingen nog eens op een rij.
Lees verder.

Feiten en cijfers van social media in 2012

Infographic Social media statistieken 2012Een infographic van iStrategyLabs geeft een reeks feiten en cijfers over social media in 2012 en is gebaseerd op een artikel van Brian Honigman. Handig om bijvoorbeeld te gebruiken bij de onderbouwing van het maken van nieuwe plannen voor het gebruik van social media in 2013.
Lees verder.

NSMA Social Media Jaaroverzicht 2012

NSMA - Jaaroverzicht 2012Het afgelopen jaar heeft de Nederlandse Social Media Academie dagelijks handige tips en tricks geplaatst. Op de laatste dag van 2012 zette NSMA de beste artikelen voor je op een rij. Handig voor een goede start van het nieuwe jaar!
Bekijk het jaaroverzicht 2012.

Prakijkgids van de week – Praktijkgids Twitter gevorderden

Twitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter.
Koop de praktijkgids in onze webshop!