30-12-2012 / Martijn Baten

NSMA - Jaaroverzicht 2012Het afgelopen jaar heeft de Nederlandse Social Media Academie dagelijks handige tips en tricks geplaatst. De NSMA auteurs die je dagelijks van nieuwe en praktische tips voorzien, hebben de vijf beste tips & tricks voor FacebookTwitter en LinkedIn uitgelicht. Op de laatste momenten van 2012 zetten we ze op een rij zodat je goed voorbereid aan 2013 kunt beginnen.

Facebook

1. Tips en tricks voor de nieuwe Facebook bedrijfspagina’s

Facebook Timeline voor bedrijfspagina'sSinds Februari 2012 zijn Facebook bedrijfspagina’s over gegaan naar de nieuwe Timeline uitwerking. In dit artikel geven we een aantal handige en praktische tips om meer te halen uit de functies van de nieuwe bedrijfspagina’s.
Lees verder.

2. Maak een persoonlijke omslagfoto voor je Facebook profiel

Social Memories: Eigen Facebook omslagfoto makenOp een Facebook Tijdlijn kun je jouw profiel verrijken met een unieke en persoonlijk omslagfoto met behulp van de online tool van Social Memories (initiatief van Deutsche Post). Met behulp van Social Memories kun je bijvoorbeeld een omslagfoto maken met een coulage of een omslagfoto met grafische effecten.
Lees verder.

3. Vijf typen fans van Facebook bedrijfspagina’s

Een Facebook fan van een bedrijfspaginaEen Facebook bedrijfspagina kent verschillende soorten fans. In dit artikel staan de vijf meest voorkomende Facebook fans op een rij en wordt beschreven hoe je als beheerder van de pagina hiermee kunt omgaan.
Lees verder.

4. Bekijk hoeveel fans de statusupdates van je Facebook bedrijfspagina verbergen

Facebook statistiekenFans kunnen in hun nieuwsoverzicht de statusupdates van je Facebook bedrijfspagina verbergen. Facebook geeft inzage in het aantal fans die de statusupdates van je Facebook bedrijfspagina verbergen in hun nieuwsoverzicht.
Lees verder.

5. Edgerank veranderingen veroorzaken daling in het bereik van Facebook bedrijfspagina’s

Facebook EdgerankFacebook heeft recentelijk een aantal veranderingen doorgevoerd in het algoritme EdgeRank. De aanpassingen hebben grote gevolgen voor de zichtbaarheid van Facebook bedrijfspagina’s in het nieuwsoverzicht.
Lees verder.

LinkedIn

1. De belangrijkste veranderingen van LinkedIn op een rij

LinkedIn - nieuw profielHet afgelopen jaar heeft LinkedIn veel veranderingen doorgevoerd. Om het overzicht te bewaren, zijn in dit artikel de belangrijkste veranderingen die LinkedIn op een rij gezet met verwijzingen naar extra uitleg.
Lees verder.

2. Gerichte statusupdates op LinkedIn bedrijfspagina’s

gerichte statusupdates - LinkedInHet is mogelijk om statusupdates die via een LinkedIn bedrijfspagina worden geplaatst te richten op specifieke doelgroepen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je bedrijf zich richt op meertalige consumentengroepen of bedrijven uit verschillende regio’s.
Lees verder.

3. De hoeveelheid e-mailberichten van LinkedIn instellen

Frequency of emails - LinkedInHet is mogelijk om zelf in te stellen voor welke activiteiten op LinkedIn je wel- of geen e-mail wilt ontvangen. Daarnaast kun je ook bepalen hoe vaak je e-mailberichten wilt ontvangen.
Lees verder.

4. Endorsements uitdelen op LinkedIn nu mogelijk

Deel Endoresements uit - LinkedInDoor het uitdelen van endorsements kun je laten zien welke vaardigheden je waardeert van jouw LinkedIn connecties. Door zelf ook vaardigheden aan je profiel toe te voegen, vergroot je de kans dat anderen jou ook endorsements toekennen.
Lees verder.

5. De link van een LinkedIn profiel aanpassen in 4 stappen

URL LinkedIn profielHet is mogelijk om de publieke URL van LinkedIn profielen naar eigen wens aan te passen. In dt artikel wordt stapsgewijs uitgelegd hoe dit werkt.
Lees verder.

Twitter

1. Vijf tips om effectief te zoeken op Twitter

tien tips om optimaal te zoeken via twitterVijf tips om efficiënt en effectief op Twitter te zoeken en zo sneller interessante en relevante tweets te vinden.
Lees verder.

2. Hoe marketeers Twitter verkeerd inzetten

Hoe marketeers Twitter verkeerd inzettenBuddy Media onderzocht de Twitter-accounts van 320 merken op Twitter en concludeert dat veel marketeers Twitter verkeerd (op zijn minst niet optimaal) inzetten. Het valt op dat de merken tijdens het onderzoek vooral op de verkeerde momenten hun content plaatsten.
Lees verder.

3. De impact van nepvolgers op zakelijke Twitter-accounts

Achterhaal nepvolgers en mensen die geen gebruik maken van Twitter met fakefollowersIedereen kan met ‘nepvolgers’ op Twitter te maken krijgen. Bedrijven, merken en organisaties vinden in sommige gevallen het aantal volgers belangrijk en huren bedrijven in om ‘volgers te kopen’. Deze nep volgers dragen echter niets bij aan de waarde voor zakelijke Twitter-gebruikers. In dit artikel krijg je tools aangereikt om neppe volgers op te sporen en inzichten waarom ze kwaad kunnen voor bedrijven, merken en organisaties die actief zijn op Twitter.
Lees verder.

4. Twitter scherpt regels voor gebruik API aan

Twitter scherpt regels aan voor ontwikkelaars die de Twitter API gebruikenTwitter scherpt haar API-voorwaarden aan waarmee het gebruik door ontwikkelaars consequenties kan hebben voor verschillende Twitter-applicaties.
Lees verder.

5. Vijf tips om meer volgers te krijgen op Twitter

Meer volgers krijgen op TwitterVoor veel mensen is de groei van het aantal volgers op Twitter een belangrijke doelstelling. In dit artikel krijg je vijf tips hoe je kunt zorgen dat je volgers kwalitatief groeien.
Lees verder.

Meer tips en tricks?

In 2012 werden er nog veel meer tips & tricks geplaatst die terug zijn te vinden op de Tips & Tricks pagina. Volg de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) via TwitterLinkedInFacebook en Google+ om ook in 2013 dagelijks op de hoogte te blijven.