25-03-2012 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere het maken van een infographic van je LinkedIn profiel. Verder behandelden we de nieuwe mogelijkheden voor Facebook evenementen en de geloofwaardigheid van tweets op Twitter. In het weekoverzicht van NSMA zetten we alle tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij:

De waarde van social media volgers op Twitter en Facebook

de roi van een social media volger op facebook en twitter - fan, volger, share en likeHoeveel is een klant waard op Twitter of Facebook? Lees het in dit onderzoek van Imbue Marketing.
Lees verder.

LinkedIn tips voor 50 plussers

55 plussers gebruiken LinkedIn via mobiele telefoon - nsmaDe hoeveelheid 50 plussers op LinkedIn neemt jaarlijks toe. Om deze leeftijdsgroep een beetje wegwijs te maken op het platform, zijn in dit artikel enkele handige tips gegeven.
Lees verder.

Nieuwe mogelijkheden voor Facebook evenementen

Facebook evenementenSinds kort heeft Facebook een aantal nieuwe functies toegevoegd voor gebruikers die een evenement willen toevoegen. In dit artikel worden de nieuwe mogelijkheden toegelicht.
Lees verder.

Verbeter de geloofwaardigheid van je tweets

Geloofwaardigheid verbeteren op TwitterOnderzoek van Microsoft en Carnegie Mellon University geeft inzicht in hoe je geloofwaardiger kunt overkomen op Twitter.
Lees verder.

Maak een infographic van je LinkedIn profiel

ResumUp infographicHet recruitment bedrijf ResumUp heeft een toepassing ontwikkeld waarmee je jouw LinkedIn profiel kunt weergeven als een infographic. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar kan ook inspiratie opleveren voor het optimaliseren van je profiel.
Lees verder.

Organisaties testen social media voor B2B Marketing

B2B Marketing Barometer 2012Op het gebied van B2B maketing zetten organisaties in toenemende mate social media in. Uit de B2B-marketingbarometer 2012 blijkt dat in 2011 zo’n 58 procent van de organisaties voor zakelijke marketing social media hebben ingezet tegen 40 procent een jaar eerder. Echter een strategische inzet blijft bij veel organisaties nog achter.
Lees verder.

Poll: Welke social media training zou jij willen volgen? 

De NSMA is nieuwsgierig naar welke behoeftes Nederlandse organisaties hebben op het vlak van trainingen/workshops en social media. Via onze Facebook bedrijfspagina kun je middels een poll aangeven waar je organisatie op dit moment de meeste behoefte aan heeft. Je kunt deze hier vinden. We zien je reactie graag tegemoet!

NSMA Social Media Whitepaper – 10 tips om effectiever te netwerken met LinkedIn

De Nederlandse Social Media Academie heeft een whitepaper samengesteld met 10 tips om effectiever te kunnen netwerken met LinkedIn. In de whitepaper vind je tips over o.a. het makkelijker vinden van connecties, het vermijden van veel gebruikte steekwoorden en het zelf bepalen van de inrichting van je LinkedIn profiel. Je kunt de whitepaper gratis aanvragen via deze pagina.