22-04-2012 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere een onderzoek hoe het gebruik van Twitter in het MKB ervaren wordt door de werkgever (ondernemers). Verder behandelden we hoe je voorkomt dat LinkedIn ziet welke websites je verder bezoekt en gaven we uitleg over hoe je zelf snel en makkelijk een mobiele webapp maakt van je Facebook bedrijfspagina. In het NSMA weekoverzicht zetten we alle tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij:

Wat merken plaatsen op een Facebook bedrijfspagina

Foto’s en video’s zorgen voor meer interactie op een Facebook bedrijfspagina

Foto’s en video’s zorgen voor de meeste interactie op een Facebook bedrijfspagina. Een onderzoek van PandemicLabs laat zien het delen van beeldmateriaal leidt tot de meeste likes en reacties. Dit blijkt uit de studie die is gedaan onder 300 Facebook bedrijfspagina’s.
Lees verder.

 

Voorkom dat LinkedIn weet welke sites je bezoekt

Voorkom dat LinkedIn weet welke sites je bezoekt

Wanneer je bent ingelogd en websites bezoekt waarop officiële LinkedIn-plugins te vinden zijn, dan weet LinkedIn dat je deze sites hebt bezocht. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit eenvoudig kunt voorkomen.
Lees verder.

 

Gebruik van Twitter op het werk roept irritatie op bij ondernemers

Gebruik van Twitter op het werk roept irritatie op bij ondernemers

The Telegraph deed onderzoek onder 500 ondernemers hoe zij het gebruik van Twitter onder werktijd ervaren.
Lees verder
.

 

Maak een mobiele applicatie van je Facebook Bedrijfspagina

Maak een mobiele applicatie van jouw Facebook bedrijfspagina

Met de Fanpage Mobilizer van Cabana kun je eenvoudig en gratis een mobiele applicatie van je Facebook bedrijfspagina maken. Hierdoor kunnen klanten en fans je bedrijfspagina gemakkelijk onderweg gebruiken.
Lees verder.

 

LinkedIn video's voor MKB ondernemers

6 LinkedIn video’s voor MKB ondernemers

Door middel van 6 video’s wordt uitgelegd wat LinkedIn kan beteken voor MKB-ondernemers. De video’s laten onder andere zien dat LinkedIn bijdraagt aan een positieve reputatie en je bijvoorbeeld kan helpen bij het vinden van de juiste samenwerkingspartners.
Lees verder.

 

Meeste nieuwsverslaggeving verloopt via het sociale netwerk van Twitter

Meeste nieuwsverslaggeving over social media gaat over Twitter

Over Twitter wordt het meeste geschreven in de media ten opzichte van Facebook, LinkedIn en andere social media platformen blijkt uit onderzoek van HighBeam.
Lees verder.

 

NSMA Social Media Whitepaper – 10 tips om effectiever te netwerken met LinkedIn

De Nederlandse Social Media Academie heeft een whitepaper samengesteld met 10 tips om effectiever te kunnen netwerken met LinkedIn. In de whitepaper vind je tips over o.a. het makkelijker vinden van connecties, het vermijden van veel gebruikte steekwoorden en het zelf bepalen van de inrichting van je LinkedIn profiel. Je kunt de whitepaper gratis aanvragen via deze link.