05-05-2013 / Martijn Baten

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere het onder andere het actief onderhouden van een zakelijk netwerk met LinkedIn Contacts. Verder behandelden we het aanpassen van Facebook statusupdates en tips voor het zakelijk gebruiken van Twitter. In het weekoverzicht staan alle tips & tricks op een rij:

Twitter Music

Ontdek en luister muziek met Twitter Music

Met Twitter Music heeft Twitter een muziekdienst geïntroduceerd waarmee muziek beluisterd en ontdekt kan worden op basis van tweets.
Lees verder.

LinkedIn Contacts

Een zakelijk netwerk actief onderhouden met LinkedIn Contacts

Met LinkedIn Contacts blijf je actief op de hoogte wat er in speelt bij zakenrelaties en kun je het netwerk actief onderhouden met behulp van LinkedIn.
Lees verder.

Het aanpassen van een Facebook statusupdate

In twee stappen Facebook statusupdates aanpassen

Statusupdates die bestaan uit alleen een tekstbericht kunnen op Facebook niet worden aangepast. Facebook statusupdates aanpassen van bedrijfspagina’s kan alleen bij afbeeldingen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dit werkt.
Lees verder.

Twitter zakelijk gebruiken

Twitter zakelijk gebruiken

Brandwatch deed aan de hand van 10.000 tweets onderzoek naar hoe bedrijven en merken Twitter zakelijk gebruiken. In het Brandwatch-rapport ‘The Twitter Landscape; 2013′ worden conclusies getrokken en aanbevelingen gedaan voor het zakelijk inzetten van Twitter.
Lees verder.

LinkedIn mobiele applicatie

Nieuwe mobiele applicatie LinkedIn geïntroduceerd

LinkedIn heeft een nieuwe versie van de mobiele applicatie geïntroduceerd. Met deze vernieuwde mobiele applicatie wil het online sociale netwerk voor professionals gebruikers helpen om onderweg beter toegang te hebben tot de functies van LinkedIn.
Lees verder.

Soliciteren met behulp van Facebook

Facebook goede hulp bij het vinden van werk

Bij het zoeken naar werk is de hulp van je sociale netwerk belangrijk. Om de invloed van het sociale netwerk van mensen in de zoektocht naar het vinden van werk in kaart te brengen heeft het Facebook Data Science team onderzoek gedaan. Facebook blijkt volgens de inzichten een waardevol hulpmiddel te zijn in de zoektocht naar nieuw werk.
Lees verder.

NSMA Praktijkgids van de week: Praktijkgids Twitter gevorderden

Twitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter. Koop de praktijkgids in onze webshop.