15-01-2012 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere hoe je fans kunt verwijderen van een Facebook bedrijfspagina. Verder kwam aan bod hoe je meer kunt ontdekken over LinkedIn Skills en wat het effect is van brandpages op Twitter. In het weekoverzicht van NSMA zetten we alle tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij:

Het effect van Twitter bedrijfspagina’s op Twitter-gebruikers

Twitter bedrijfspagina DisneyPixar - brand pageTwitter lanceerde in december haar bedrijfspagina’s (brand pages). Wat is het effect hiervan? Lees het onderzoek…
Lees verder.

Ontdek meer over LinkedIn Skills

LinkedIn Skills - Beta - 2012Het is mogelijk om vaardigheden (‘Skills’) toe te voegen aan je LinkedIn profiel. Via een speciale pagina op LinkedIn kun je ontdekken welke Skills je het beste kunt kiezen.
Lees verder.

Een fan verwijderen van je Facebook bedrijfspagina

FacebookEen Facebook bedrijfspagina kan ongewenste fans hebben. In dit artikel leer je hoe je fans van je bedrijfspagina kunt verwijderen of definitief blokkeren.
Lees verder.

De populariteit van Twitter in de wereld

Hoe wordt Twitter gebruikt in de wereld? Bekijk het op aworldoftweets.comWelke landen zijn in de wereld het meest actief als het gaat om het gebruik van Twitter?
Lees verder.

Waarom LinkedIn interessant is voor bedrijven

LinkedInLinkedIn is interessant voor bedrijven vanwege bedrijfspagina’s, het effect op de online vindbaarheid en omdat het te vergelijken is met een enorm groot netwerkevent. In dit artikel wordt hier weer even aandacht aan besteed.
Lees verder.

Tagsuggesties voor foto’s op Facebook

Afbeeldingen taggen op FacebookFacebook biedt de mogelijkheid om op een simpele manier vrienden in foto’s te taggen. Als iemand wordt getagd op een foto, dan gebruikt Facebook deze informatie om dezelfde soort foto’s te groeperen en de namen van vrienden in foto’s voor te stellen.
Lees verder.

Cursus van de week – Cursus LinkedIn Gevorderden

Het ebook ‘Cursus LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit het LinkedIn-platform als sociaal netwerk en jouw profiel op LinkedIn. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. Na deze cursus ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan).
Lees verder.