17-06-2012 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere hoe je gerichte statusupdates kunt plaatsen op een Facebook bedrijfspagina. Verder gaven we enkele tips voor een veilig LinkedIn wachtwoord en behandelde we de verbeterde integratie tussen Twitter en Facebook. Hieronder staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

Twitter verbetert integratie met Facebook

Twitter verbetert integratie met FacebookTwitter heeft haar integratie met Facebook verbeterd waardoor tweets beter en duidelijker zichtbaar zijn.
Lees verder.

Zorg voor een veilig LinkedIn wachtwoord

LinkedIn - wachtwoordNadat ruim zes miljoen LinkedIn wachtwoorden op straat kwamen te liggen, is het aan te raden om stil te staan bij de veiligheid van je eigen wachtwoord. In dit artikel worden enkele tips gegeven voor een veilig wachtwoord.
Lees verder.

Statusupdates plaatsen voor een specifiek publiek van een Facebook bedrijfspagina

Kies jouw publiek bij het plaatsen van een statusupdate vanaf een Facebook bedrijfspaginaFacebook biedt een handige optie bij het plaatsen van statusupdates waardoor het mogelijk is statusupdate gericht te plaatsen voor een specifiek publiek. Hierdoor kun je met één bedrijfspagina bijvoorbeeld meerdere talen bedienen, zonder dat anderen hier hinder van ondervinden.
Lees verder.

Volg de wijzigingen in het Twitter-bio van mensen die je volgt met NetworkUpdater

updates van belangrijke personen op twitter via e-mailBlijf op de hoogte van wijzigingen in het profiel van Twitter volgers en Facebook vrienden met NetworkUpdater.
Lees verder.

Social media gebruik van Nederlandse ondernemers

Social media gebruik Nederlandse ondernemersNewcom Research deed onderzoek naar het actieve gebruik van social media door Nederlandse ondernemers. Uit het onderzoek blijkt dat Hyves sterk in gebruik is gedaald en dat LinkedIn en Facebook populair zijn.
Lees verder.

Verberg je Facebook profiel voor gesponsorde advertenties

Verberg je Facebook profiel voor gesponsorde verslagenGesponsorde verslagen zijn advertenties waarbij Facebook profielen aan een advertentie op Facebook gekoppeld worden. Het is mogelijk om ervoor te zorgen dat je Facebook profiel niet gebruikt kan worden voor gesponsorde verslagen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen.
Lees verder.

Cursus van de week – NSMA Snelcursus Twitter

De eerste stap in een snel zakelijk en/of persoonlijk nieuwsnetwerk.Het ebook ‘Snelcursus Twitter’ leert je alles om aan de slag te gaan met Twitter als sociaal netwerk. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel op Twitter te maken en te gebruiken.
Lees verder.