20-07-2014 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)In de afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) hoe fans en gebruikers geblokkeerd kunnen worden op een Facebook bedrijfspagina. Verder kwamen een onderzoek hoe jongeren Twitter gebruiken aan bod en de introductie van een nieuwe mobiele LinkedIn app om te netwerken. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie staan alle tips & tricks op een rij:

Fans en gebruikers blokkeren op een Facebook bedrijfspagina

Facebook
Op een Facebook bedrijfspagina kun je hinder ondervinden van ongewenste fans of gebruikers. Ongewenste bezoekers van je pagina kun je blokkeren. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen op drie verschillende manieren.
Lees verder.

 

Het gebruik van Twitter onder jongeren

Jongeren op TwitterJongeren zijn actieve gebruikers van Twitter. Samen met het Amerikaanse DB5 heeft Twitter onderzoek gedaan naar het gebruik van Twitter onder jongeren. De inzichten uit het onderzoek staan in dit artikel op een rij.
Lees verder.

 

Introductie nieuwe mobiele Linkedin app om te netwerken

Introductie nieuwe mobiele linkedin netwerk appLinkedIn heeft een nieuwe mobiele app geïntroduceerd om netwerken te vergemakkelijken. De LinkedIn app geeft suggesties om op een relevante manier aandacht te geven aan het netwerk op LinkedIn. De mogelijkheden van de nieuwe LinkedIn app staan in dit artikel op een rij.
Lees verder.

 

Uit het NSMA-archief:  Foto’s delen via een Twitter direct messageFoto's delen via een Twitter direct message

Twitter heeft een nieuwe update doorgevoerd voor de mobiele apps van Twitter voor iPhone en Android. Door deze update is het mogelijk om in een Twitter direct message (privéberichten) een foto mee te sturen die alleen gezien kan worden door de ontvanger aan wie de privé-tweet is gericht. Lees in dit artikel wat de andere nieuwe functionaliteiten zijn door deze nieuwe update.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: LinkedIn profiel maken

Voor iedereen die op LinkedIn wil en precies wil weten hoeDe praktijkgids ‘LinkedIn profiel maken’ leert je alles om aan de slag te gaan met LinkedIn. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel op LinkedIn te maken en te gebruiken.
Bekijk de Praktijkgids LinkedIn profiel maken in onze webwinkel.

 

 

Download gratis de NSMA Social media content kalender

Cover NSMA Whitepaper FacebookMet de NSMA Social Media Content kalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team.
Download gratis de NSMA Social Media Content kalender.