22-07-2012 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere het nieuwe design van LinkedIn. Voor Facebook bestaan er sneltoetsen die het gebruik vergemakkelijken en tips om het maximale resultaat uit Twitter te halen. Hieronder staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

 

Ga in je webbrowser naar www.socialcrawlytics.com

Krijg inzicht in hoeveel pagina’s van je website zijn gedeeld via social media

Het is soms moeilijk om goed inzichtelijk te krijgen waar links naar je website zijn gedeeld. De handige tool Social Crawlytics maakt het mogelijk inzicht te krijgen in het aantal gedeelde pagina’s van je website via social media.
Lees verder.

 

LinkedIn Homepage - New design

Het nieuwe design van de LinkedIn homepagina

LinkedIn geeft de homepagina een nieuw design zodat gebruikers makkelijker toegang hebben tot relevante informatie. In dit artikel vind je alvast een voorproefje van het nieuwe design.
Lees verder
.

 

Advies om maximaal resultaat te halen uit tweets

Tips om het maximale resultaat uit Twitter te halen

Hoe kun je het optimale uit Twitter halen? Zorg dat je tweets goed gelezen en gedeeld worden met deze adviezen van Buddy Media.
Lees verder.

 

Facebook sneltoetsen

Facebook met sneltoetsen eenvoudig gebruiken

Meer dan de helft van de Facebook-gebruikers maakt dagelijks gebruik van het sociaal netwerk. Voor wie Facebook regelmatig gebruikt kan het handig zijn om gebruik te maken van sneltoetsen.
Lees verder.

 

LinkedIn Today - Social

LinkedIn vergroot viraal effect van artikelen via LinkedIn Today

Nieuwsartikelen van LinkedIn Today kunnen worden voorzien van reacties en waarderingen. Deze activiteiten verschijnen in het statusoverzicht van connecties waardoor het virale effect van nieuwsartikelen wordt vergroot.
Lees verder.

 

Leeftijdscontrole mogelijk voor merken op Twitter

Twitter biedt de mogelijkheid tot leeftijdscontrole voor merken

Twitter biedt bedrijven een manier om de leeftijd van Twitter-gebruikers te controleren met Twitter Age Screening.
Lees verder.

 

Presenteer je bedrijf op LinkedIn en maak je producten/diensten bekendCursus van de week – Snelcursus LinkedIn bedrijfspagina maken

Presenteer je bedrijf op LinkedIn en maak je producten/diensten bekend via de company page-functionaliteit van LinkedIn. Met de cursus LinkedIn bedrijfspagina maken leer je aan de hand van het ebook alle mogelijkheden te benutten van een bedrijfspagina (company page) op LinkedIn. Zijn jouw relaties en potentiële klanten actief op LinkedIn? Maak dan nu ook jouw organisatie hier op een professionele manier meer zichtbaar!
Lees verder.