26-08-2012 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere de aanscherpingen voor het gebruik van de API van Twitter. Ook behandelde we de hoe je de meldingen van LinkedIn bedrijfspagina’s kunt aanpassen en hoe je kunt zien welke mensen jouw Facebook bedrijfspagina volgen zonder dat ze fan zijn. Hieronder staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

 

Foursquare maakt het mogelijk Facebook vrienden te taggen

Facebook maakt taggen van vrienden in externe applicaties mogelijk

Vanaf deze week maakt Facebook het mogelijk om vrienden te taggen in externe diensten en applicaties. Met deze mogelijkheid kunnen ontwikkelaars van externe apps als Foursquare het mogelijk maken Facebook vrienden te integreren in hun diensten.
Lees verder.

LinkedIn Today Entrepreneurs

Volg nieuws en actualiteiten voor ondernemers via LinkedIn Today

Via een speciale pagina van LinkedIn Today kun je op de hoogte blijven van nieuws en actualiteiten voor ondernemers. Het is mogelijk om deze pagina te volgen zodat je artikelen over ondernemerschap ontvangt in het LinkedIn Today overzicht van je LinkedIn profiel.
Lees verder.

Een dag uit het leven van Twitter

Een dag uit het leven van Twitter

750.000 tweets werden door Diffbot geanalyseerd om inzichtelijk te maken hoe een dag er op Twitter uit ziet qua content en informatie die we delen.
Lees verder.

 

Introductie van de knop Abonneren

Bekijk wie je Facebook bedrijfspagina volgt zonder fan te zijn

Naast de fans die op de knop ‘Vind-ik-leuk’ van jouw Facebook bedrijfspagina hebben geklikt zijn er ook gebruikers die zich alleen kunnen abonneren op jouw bedrijfspagina. Hiermee worden zij geen fan van de bedrijfspagina, maar volgen wel de statusupdates die op de bedrijfspagina worden geplaatst.
Lees verder.
venster - meldingen - LinkedIn bedrijfspagina

De meldingen die je van LinkedIn bedrijfspagina’s ontvangt aanpassen

Wanneer je meerdere LinkedIn bedrijfspagina’s volgt, kan het gebeuren dat je meer meldingen ontvangt dan gewenst. In dit artikel wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je de meldingen van bedrijfspagina’s kunt aanpassen.
Lees verder.
Twitter scherpt regels aan voor ontwikkelaars die de Twitter API gebruiken

Twitter scherpt regels voor gebruik API aan

Twitter scherpt haar API-voorwaarden aan waarmee het gebruik door ontwikkelaars consequenties kan hebben voor verschillende Twitter-applicaties.
Lees verder.

 

Cursus van de week: LinkedIn Gevorderden

Het ebook ‘Cursus LinkedIn gevorderden’ leert je om meer te halen uit het LinkedIn-platform als sociaal netwerk en jouw profiel op LinkedIn. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via LinkedIn. Na deze cursus ben je in staat om geavanceerde zoekfuncties en toepassingen van LinkedIn te gebruiken bij het vinden van werk (opdracht en/of baan).
Lees verder.