04-11-2012 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere het plaatsen van een poll op LinkedIn in zes stappen en de Twitter Cards die nieuwe interactiemogelijkheden bieden. Ook kwam aan bod dat Facebook test met statusupdates in één kolom op de tijdlijn. In dit weekoverzicht staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

Twitter Cards bieden nieuwe interactiemogelijkheden

Meer engagement en nieuwe interactiemogelijkheden met Twitter CardsTwitter heeft in samenwerking met enkele partners nieuwe manieren ontwikkeld om meer interactie te bieden tussen bedrijven en klanten. De technologie die hiervoor gebruikt wordt (Twitter Cards) biedt nu tal van mooie commerciële mogelijkheden die ook de beleving enorm kunnen vergroten voor een merk op Twitter.
Lees verder.

LinkedIn meest populair voor content marketing in B2B

LinkedIn meest populair voor content marketing in B2BLinkedIn is onder B2B professionals het meest populaire social media kanaal voor de verspreiding van content. Dit stelt een Amerikaans onderzoek naar trends en ontwikkelingen op het gebied van content marketing.
Lees verder.

Beheer één Facebook bedrijfspagina voor meerdere landen met ‘Global Pages’

Nieuwe structuur van bedrijfspagina's voor wereldwijde merken op FacebookFacebook maakt het sinds kort mogelijk om als wereldwijd opererend merk/bedrijf één bedrijfspagina te beheren. Met de nieuwe ‘Global Pages structuur’ die Facebook voor internationale merken introduceert, kunnen gebruikers direct worden doorgestuurd naar de best passende (lokale) versie van de bedrijfspagina.
Lees verder.

Adverteren op geslacht met Twitter Promoted Products

Adverteren op Twitter specifiek gericht op geslacht met Promoted ProductsTwitter introduceert bij haar uitgebreide advertentiemogelijkheden nu de optie om te segmenteren op geslacht. Als merk kun je bij een campagne op Twitter je dus specifiek op mannen of vrouwen richten.
Lees verder.

Een poll plaatsen op LinkedIn in 6 stappen

inzichten - LinkedIn PollsDoor middel van polls op LinkedIn kun je een vraag voorleggen aan connecties. Op deze manier verkrijg je inzichten en wordt interactie met andere professionals gestimuleerd.
Lees verder.

Facebook test met statusupdates in één kolom op de tijdlijn

De mogelijk nieuwe uitwerking van de Facebook TijdlijnFacebook test een nieuwe uitwerking van de ‘tijdlijn’ waarbij alle statsupdates in een enkele kolom aan de linkerzijde worden weergegeven. Applicaties en andere modules op de tijdlijn komen aan de rechterzijde van de tijdlijn in een smallere kolom.
Lees verder.

Tips en tricks per platform

Sinds kort kun je de tips en tricks op deze site per social media platform bekijken. Wil je bijvoorbeeld alleen tips zien voor Facebook, dan kun je dit via het menu aangeven. We hopen zo dat je nog gemakkelijker door onze verzameling tips en tricks kan struinen.

NSMA Tips en Tricks per platform

Cursus van de week – Snelcursus Twitter 

De eerste stap in een snel zakelijk en/of persoonlijk nieuwsnetwerk.Het ebook ‘Snelcursus Twitter’ leert je alles om aan de slag te gaan met Twitter als sociaal netwerk. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel op Twitter te maken en te gebruiken.
Lees verder.