13-11-2011 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere welke woorden populair zijn op LinkedIn bij mensen met veel connecties. Verder werd uitgelegd hoe je automatisch berichten op je Facebook pagina kunt plaatsen en hoe Twitter het leven van mensen heeft beïnvloed. Dit zijn slechts enkele voorbeelden. In het weekoverzicht van NSMA zetten we alle tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij.

Lees verhalen over de impact van Twitter op mensen via Twitter Stories

Twitter lanceert Twitter Stories om te laten zien hoe één bericht op Twitter impact kan hebben in het leven van mensen. Erg leuk om eens door te lezen om te ontdekken wat Twitter voor sommige mensen teweeg heeft gebracht. Lees meer.

 

Deze woorden zijn populair op LinkedIn bij mensen met veel connecties.

De profielen van 40.000 LinkedIn gebruikers zijn geanalyseerd om te achterhalen welke woorden veel worden gebruikt door mensen met veel connecties.
Lees meer.

 

Plaats automatisch nieuwsberichten op je Facebook bedrijfspagina

Nieuwsartikelen of blogposts automatisch doorplaatsen naar een Facebook bedrijfspagina of profiel? Met de handige tool RSS Graffiti kun je dit instellen.
Lees meer.

 

De beroepsvereniging van informatieprofessionals (NVB) en NSMA in gesprek over samenwerking

NVB en NSMA proberen tot een zakelijke samenwerking te komen op het terrein van social media, die voor de informatieprofessionals in Nederland een bijdrage kan leveren aan de structurele kennisontwikkeling.
Lees meer.

 

Meet het bereik van jouw Tweets met de webapplicatie Retweet

Retweet meet gratis het bereik van berichten en retweets op Twitter zodat je inzicht krijgt in welke berichten populair zijn, welke mensen deze tweets vooral delen en wat het uiteindelijke bereik ervan is.
Lees meer.

 

Nieuwe tabbladen op Twitter website

Twitter heeft twee nieuwe tabbladen toegevoegd voor mensen die gebruik maken van Twitter via de website. In dit artikel kun je alles over deze veranderingen lezen.
Lees meer.

 

Benchmark jouw Facebook bedrijfspagina met anderen

Benchmark je Facebook bedrijfspagina met die van anderen met de ‘Facebook Page Profiler’ van Conversocial.
Lees meer.

 

Ebook van de week: Snelcursus LinkedIn Groepen

Het ebook ‘Snelcursus LinkedIn Groepen’ laat je aan de slag gaan met de mogelijkheden van LinkedIn Groups. Leer hoe je zelf groepen kunt maken en/of deel kunt nemen.