03-02-2013 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere hoe je applicaties kunt verwijderen op LinkedIn en contacten kunt afschermen. Verder kwam aan bod hoe je een Facebook bedrijfspagina kunt benchmarken met de ‘Facebook Page Barometer’ en hoe via Twitter korte video’s gedeeld kunnen worden met de Twitter Vine-app. In dit weekoverzicht staan alle tips & tricks weer vertrouwd op een rij:

Gemiddelde statistieken van Facebook bedrijfspagina's

Benchmark een Facebook bedrijfspagina met de ‘Facebook Page Barometer’

Het optimaliseren van een Facebook bedrijfspagina hangt nauw samen met het continu raadplegen van de statistieken. Facebook marketing & CRM platform Agora Pulse heeft de Facebook Page Barometer ontwikkeld, een tool waarmee beheerders en managers van bedrijfspagina’s hun pagina kunnen ‘benchmarken’ met andere Facebook bedrijfspagina’s.
Lees verder.

 

LinkedIn applicaties verwijderen of stopzetten

LinkedIn applicatiesHet is mogelijk om applicaties die aan een LinkedIn profiel zijn toegevoegd te verwijderen of externe applicaties die toegang hebben tot de gegevens van het profiel stop te zetten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe dit werkt.
Lees verder.

 

Embedded Tweets functie van Twitter uitgebreid

html code van een embedded tweet op TwitterTwitter’s Embedded Tweets-functie is uitgebreid en verbeterd. De functie heeft een snellere laadtijd, toont meer content en is makkelijker te integreren.
Lees verder.

 

 

Facebook toont suggesties aan fans voor andere bedrijfspagina’s

Suggesties naar andere Facebook bedrijfspagina'sFacebook test een nieuwe functie waarmee fans die een bedrijfspagina hebben ‘geliked’ (vind-ik-leuk), suggesties krijgen van vergelijkbare bedrijfspagina’s om te volgen.
Lees verder.

 

LinkedIn connecties verbergen voor anderen

LinkedIn connecties - overzichtHet is mogelijk dat LinkedIn-gebruikers de behoefte hebben om hun connecties onzichtbaar te maken voor anderen. In dit artikel wordt in drie stappen uitgelegd hoe een LinkedIn connecties kunnen worden verborgen.
Lees verder.

 

Twitter Vine maakt delen van korte video’s in tweets mogelijk

Korte video's delen in tweets met Twitter VineTwitter heeft een nieuwe applicatie gelanceerd om video’s te kunnen plaatsen in tweets. De Twitter Vine-applicatie laat je video’s van maximaal 6 seconden delen via Twitter en deze video’s zijn direct ook te zien in de geplaatste tweet. Op dit moment is Twitter Vine alleen nog beschikbaar voor iPhone en iPod Touch.
Lees verder.

 

NSMA Praktijkgids van de week – Social Media Monitoren

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Leer in de Praktijkgids ‘Social Media monitoren‘ hoe je met een doordachte aanpak en met behulp van gratis tools kunt monitoren op Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs.
Koop de praktijkgids ‘Social Media Monitoren’ in onze webshop
.