22-10-2014 / Ayman van Bregt

Direct muziek luisteren op TwitterTwitter heeft een nieuwe Twitter card geïntroduceerd waarmee het mogelijk is om direct muziek te luisteren op Twitter. Twitter heeft hiervoor een samenwerking met onder andere Souncloud opgestart. In dit artikel staan de mogelijkheden van de Twitter Audio Card op een rij.

Direct muziek luisteren op Twitter met de Twitter Audio Card

Wereldwijd delen dagelijks vele van muzikanten, artiesten en muziekproducenten audiocontent via Twitter. Twitter gebruikers die de link in een tweet aanklikken kunnen de content vervolgens op een andere site of platform beluisteren. Twitter vergemakkelijkt het voor gebruikers door met de Twitter Audio Card het mogelijk te maken om de muziek direct via Twitter te beluisteren. Twitter maakt dit zowel mogelijk via de iOS en Android app en werkt hiervoor samen met partners waaronder SoundCloud.
Tal van artiesten zijn al op dit moment te beluisteren zoals bijvoorbeeld David Guetta:


Een overzicht van de te beluisteren artiesten is te vinden in deze blogpost van Twitter. Voor wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen van het muziek luisteren op Twitter en de Twitter Audio Card worden de ontwikkelingen gedeeld via @TwitterMusic.

Meer lezen over Twitter Cards?

Eerder schreef de Nederlandse Social Media Academie de volgende artikelen over Twitter Cards: