20-01-2013 / Ayman van Bregt

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere het stoppen van de functie LinkedIn Answers. Verder kwamen de nieuwe zoekfunctie van Facebook en een onderzoek naar merkambassadeurs op  Twitter aan bod. In dit weekoverzicht staan alle tips & tricks op een rij:

Tweets toevoegen aan favorieten

Twitter Favorieten-functie steeds populairder

De ‘vind-ik-leuk’ van Facebook lijkt in de vorm van het ‘favorieten’ van tweets op Twitter zijn weg te vinden. De favorieten-functie van Twitter groeit en is steeds populairder. Hiermee lijkt ook de betekenis van een ‘favoriete tweet’ op Twitter te veranderen.
Lees verder

Schermafbeelding-2013-01-12-om-15.03.07

Overzicht met veranderingen LinkedIn netwerk in 2012

Op de hoogte zijn van ontwikkelingen binnen een netwerk is altijd verstandig. Via een speciale toepassing is het mogelijk om in één oogopslag te bekijken welke LinkedIn connecties hun werkfunctie hebben veranderd in 2012 en voorgaande jaren.
Lees verder

Voorvertoning Facebook Nieuwsoverzicht

Links beter zichtbaar in Facebook nieuwsoverzicht

Facebook statusupdates die een link bevatten naar een website verschijnen binnenkort groter in het nieuwsoverzicht. De afbeelding die een voorvertoning geeft van de gelinkte website wordt dan drie keer groter getoond.
Lees verder 

Facebook Graph Search

Facebook slimmer doorzoeken met ‘Graph Search’ (Sociogram)

Facebook komt met een nieuwe functie genaamd ‘Graph Search’. Hiermee wordt het mogelijk profielen op Facebook slimmer en gerichter te doorzoeken.
Lees verder 

Welke Twitter gebruikers retweeten het meeste jouw tweets

Ambassadeurs op Twitter retweeten meer tweets van merken

Twitter heeft in samenwerking met Compete onderzoek gedaan naar hoe actief ambassadeurs van merken zijn in hun tweetgedrag. Merk-ambassadeurs blijken het meeste berichten op Twitter van merken te retweeten.
Lees verder

LinkedIn Answers 2013

LinkedIn Answers verdwijnt op 31 januari 2013

LinkedIn evalueert alle functies om te controleren of er nog sprake is van toegevoegde waarde. Hierbij is besloten te stoppen met LinkedIn Answers.
Lees verder 

Facebook Graph Search

Optimaliseer bedrijfspagina’s voor Facebook Graph Search

Graph Search is een nieuwe manier om mensen, pagina en plaatsen te ontdekken via Facebook. Maar hoe werkt het precies en hoe kun je een bedrijfspagina ervoor optimaliseren?
Lees verder 

Praktijkgids van de week: Twitter gevorderden

De praktijkgids ‘Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform als sociaal netwerk en jouw Twitter-account. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om (afhankelijk van jouw behoefte) opdrachten of een nieuwe baan te vinden via Twitter.
Lees verder

Twitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.