02-09-2012 / Martijn Baten

De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere het nieuwe ontwerp van de LinkedIn profielen. Ook behandelde we de hoe je een Facebook bedrijfspagina onderweg kunt beheren met een handige app en tips voor het effectief bieden van klantenservice via Twitter. Hieronder staan alle tips & tricks van de afgelopen week op een rij:

HootSuite gaat advertentieruimte verkopen voor Twitter

Twitter tegoed om te adverteren via HootSuiteTwitter en HootSuite gaan gezamenlijk advertentieruimte op Twitter verkopen. HootSuite geeft hierbij een tegoed weg van $100.
Lees verder.

Het nieuwe design van LinkedIn profielen

LinkedIn profielen - informatieNa een nieuw design voor de Home pagina van LinkedIn en LinkedIn Today, zijn nu ook de profielen in een nieuw jasje gestoken. In dit artikel is op een rij gezet welke veranderingen zijn doorgevoerd.
Lees verder.

Beheer je Facebook bedrijfspagina onderweg met de ‘Paginabeheer app’

De Facebook Paginabeheer appDe huidige mobiele Facebook applicatie biedt geen mogelijkheid om statusupdates te plaatsen vanaf een bedrijfspagina. Recentelijk heeft Facebook voor gebruikers van iPhone en iPad de mogelijkheid geïntroduceerd om hun bedrijfspagina via een de ‘Paginabeheer app‘ te beheren.
Lees verder.

Succesvol klantenservice bieden via Twitter

Twitter klantenserviceDe infographic van ZenDesk laat zien hoe merken nu klantenservice via Twitter bieden en hoe dit wordt ervaren door klanten. Op basis van de geleerde lessen worden drie stappen geadviseerd om een succesvolle klantenservice via Twitter te bieden.
Lees verder.

LinkedIn advertenties nu ook in het Nederlands

Nederlandse vlagAdverteerders hebben nu de mogelijkheid om Nederlandstalige advertentiecampagnes te draaien op LinkedIn. Voorheen was dit alleen in het Engels mogelijk. Nederlandse advertenties kunnen ervoor zorgen dat de campagne meer opvalt en beter is te begrijpen.
Lees verder.

Scherm Facebook foto’s af voor vrienden met ‘McAfee Social Protection’

McAfee Social ProtectionHet softwarebedrijf McAfee heeft recentelijk de Social Protection plugin gelanceerd. Met de gratis plugin kunnen Facebook foto’s wazig worden gemaakt en enkel toegankelijk worden voor vrienden die de plugin hebben geïnstalleerd.
Lees verder.

Cursus van de week – Snelcursus Twitter

De eerste stap in een snel zakelijk en/of persoonlijk nieuwsnetwerk.Het ebook ‘Snelcursus Twitter’ leert je alles om aan de slag te gaan met Twitter als sociaal netwerk. Deze NSMA-cursus biedt een overzichtelijk stappenplan om je persoonlijke profiel op Twitter te maken en te gebruiken.
Lees verder.