04-09-2011 / Ayman van Bregt

Nederlandse Social Media Academie - LogoDe afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie onder andere waarom een groep op LinkedIn goed scoort, de gevolgen van de (nieuwe) Facebook privacyinstellingen voor bedrijven en nieuwe filters om op Twitter te zoeken (onder andere met hashtags). In het weekoverzicht van NSMA zetten we de tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij.

De toegevoegde waarde van de Twitter fotogalerijTwitter foto gallerij

Twitter heeft sinds kort een fotogalerij waarmee profielen visueel verrijkt worden. Dit kan je interessante inzichten geven in relaties die belangrijk voor je zijn en je kunt het ook zelf in zetten als personal branding instrument.
Lees verder.

Wat zorgt ervoor dat een LinkedIn groep goed scoort?

De GYML-functie (Groups You May Like) op LinkedIn kan er voor zorgen dat een groep meer zichtbaar is als suggestie bij LinkedIn gebruikers. Hoe werkt de GYML-functie en hoe kun je deze voor jouw groep laten werken?
Lees verder.

De gevolgen van de nieuwe Facebook (privacy)instellingen voor bedrijven

Facebook voert de komende weken Nieuwe privacy instellingen van Facebook en de impact voor bedrijven
een aantal grote veranderingen door waardoor het instellen van privacy een stuk gemakkelijker wordt. Dit heeft gevolgen voor organisaties die een fanpagina hebben op Facebook. Wat dit betekent voor Facebook Places en het delen van statusupdates lees je in dit artikel.
Lees verder.

De nieuwe filter op zoekresultaten en hashtags van Twitter

Zoeken op Twitter met filter alles
Wie veel gebruik maakt van Twitter en haar zoekmachine kan nieuws beter filteren door middel van de drie niveaus ’top’, ‘all’ en ‘with links’. Ieder filter kent voordelen, lees in het artikel welk filter past bij welke situatie en behoefte.
Lees verder.

Beter gevonden worden op LinkedIn dankzij e-mail


Veel LinkedIn gebruikers breiden hun LinkedIn netwerk uit door op basis van het adressenboek te zoeken naar bekenden. Als je meerdere e-mailadressen gebruikt is het handig dat deze ook toevoegt aan jouw LinkedIn account. Jouw relaties kunnen je dan sneller vinden en makkelijker contact met je leggen. Hoe je dit op LinkedIn kunt instellen lees je in het artikel.
Lees verder.

Aanbevelingen van fans op je Facebook bedrijfspagina


Organisaties met een Facebook bedrijfspagina kunnen sinds kort aanbevelingen krijgen van hun Facebook fans. Via een nieuwe functie op de bedrijfspagina kunnen fans jouw organisatie aanbevelen.

Lees verder.

Cursus van de week – Twitter gevorderden

Twitter benutten voor het vinden van opdrachten of het vinden van een baan.
Het ebook ‘Cursus Twitter gevorderden’ leert je om meer te halen uit het Twitter-platform. Afhankelijk van jouw behoefte leer je hoe je opdrachten of een nieuwe baan bijv. kunt vinden via Twitter.
Lees verder.