01-06-2016 / Ayman van Bregt

Tips om meer uit Twitter te halen

Bedrijven en organisaties die actief zijn op Twitter, streven in de meeste gevallen naar een betere zichtbaarheid. In dit artikel staan 5 tips op een rij om als organisatie Twitter effectiever te gebruiken en de eigen zichtbaarheid te vergroten.

5 tips voor betere zichtbaarheid op Twitter

Twitter is, met inmiddels meer dan 500 miljoen Twitter gebruikers, een platform waar dagelijks grote hoeveelheden aan informatie wordt gedeeld en meningen worden uitgewisseld. Mede vanwege de omvang van de aantallen berichten op Twitter is zichtbaarheid van belang voor veel organisaties.

De volgende tips helpen om de interactie en de zichtbaarheid op Twitter te vergroten:

 • Gebruik van afbeeldingen in tweets leidt tot meer retweets
  Bij het plaatsen van tweets kunnen er maximaal 4 afbeeldingen worden toegevoegd. Door afbeeldingen te gebruiken bij tweets kan er, in tegenstelling tot het delen van urls, nog gecommuniceerd worden in 140 tekens. Afbeeldingen leiden tot meer retweets wat blijkt uit het artikel ‘Afbeeldingen op Twitter zorgen voor meer retweets’.
 • Interactie stimuleren door middel van embedded tweets
  Geplaatste tweets op Twitter kunnen tot interactie leiden maar door ze ook zichtbaar te maken op de eigen website kan interactie op meerdere plekken worden gestimuleerd. De embedded tweet-functie van Twitter maakt dit eenvoudig mogelijk.
 • Start de interactie door aan te sluiten bij lopende conversaties
  De zoekfunctie van Twitter biedt uitgelezen mogelijkheden om lopende conversaties te vinden. Door gericht te zoeken op Twitter naar relevante content kun je als organisatie zichtbaar worden door onderdeel te worden van lopende conversaties. In de praktijkgids Twitter gevorderden is een uitgebreid stappenplan opgenomen om de zoekfunctie van Twitter optimaal te gebruiken.
 • Limiteer het aantal tekens in tweets om ruimte voor retweets over te houden
  Ondanks dat er wijzigingen op komst zijn ten aanzien van de limiet van 140 tekens op Twitter is het verstandig om spaarzaam om te gaan met het aantal tekens in Tweets. Door juist niet het maximale aantal karakters te gebruiken, kunnen Twitter gebruikers eenvoudig tekst toevoegen bij een retweet zonder dat ze kritisch om hoeven te gaan met het aantal tekens.
 • Analyseer regelmatig de Twitter Analytics
  Twitter biedt Twitter Analytics kosteloos bij ieder Twitter account aan. Via analytics.twitter.com is het mogelijk om inzicht te krijgen in wat goed en minder goed werkt om zo de Twitter activiteiten te verbeteren.

 

Onderstaande infographic van de website SocialMediaToday biedt nog meer inzichten om de zichtbaarheid op Twitter te vergroten:

5 Tips om de zichtbaarheid op Twitter te vergroten