28-08-2011 / Martijn Baten

De afgelopen week hebben we bij de Nederlandse Social Media Academie weer veel nieuws, tips en tricks gepubliceerd. Zo behandelden we de nieuwe privacyinstellingen van Facebook en de handige tool Buffer om meer clicks en retweets te verkrijgen op Twitter. In het weekoverzicht van de Nederlandse Social Media Academie zetten we de tips & tricks van de afgelopen week voor je op een rij.

De voordelen van de Twitter toepassing voor LinkedIn

Neem je zowel deel aan LinkedIn en Twitter als sociale netwerken? Dan is Tweets een handige toepassing binnen LinkedIn die je tijd bespaart als je optimaal van LinkedIn en Twitter gebruik wilt maken.
Lees verder.

De nieuwe en verbeterde mobiele applicatie van LinkedIn

Als ondernemer wil je waarschijnlijk graag zo goed mogelijk verbonden zijn met jouw zakelijke netwerk. Om deze reden heeft LinkedIn haar mobiele applicatie vernieuwd en (naar eigen zeggen) verbeterd ten opzichte van de voorgaande.
Lees verder.

64 Handige tips voor meer betrokkenheid op een Facebook bedrijfspagina

Wie een Facebook bedrijfspagina heeft, kan op verschillende manieren zijn fans betrekken bij het bedrijf of merk. Nadat je mensen zover hebt gekregen fan te worden kun je verschillende dingen doen om ze meer betrokken te laten worden bij jouw activiteiten en/of merk.
Lees verder.

Meer clicks en retweets op Twitter met Buffer

meer kliks en retweets met bufferNa de berichten ‘Meer impact op Twitter te realiseren met jouw Tweets‘ en ‘Het beste moment om op Twitter content te plaatsen‘ viel mijn oog op een artikel van Buffer (‘Buffer users increase clicks, retweets and Klout’). Dit artikel claimt op basis van cijfers van gebruikers dat mensen op Twitter een groei van 200% realiseerden op kliks van links die zij deelden, het aantal retweets zagen verdubbelen en hun Klout-score met 3.5 punten zagen stijgen.
Lees verder.

Start je werkdag met LinkedIn Today

Soms is het lastig om de grote hoeveelheid nieuwsberichten die dagelijks op internet worden geplaatst bij te kunnen houden. LinkedIn Today kan je hierbij helpen. Dit onderdeel van LinkedIn toont nieuwsberichten die leuk worden gevonden of gedeeld door jouw connecties en andere gebruikers van het online sociale netwerk.
Lees verder.

De gevolgen van de nieuwe Facebook privacyinstellingen

Privacy is voor de makers en gebruikers van Facebook een veel besproken thema.
Facebook voert deze week een aantal grote veranderingen door waardoor het instellen van privacy een stuk gemakkelijker wordt.
Lees verder.

Geef bekendheid aan je bedrijf, organisatie, evenement of product met een Facebook bedrijfspagina (fanpage)Cursus van de week – Snelcursus Facebook bedrijfspagina maken

Het ebook ‘Snelcursus Facebook bedrijfspagina maken’ laat je aan de slag gaan met een Facebook bedrijfspagina (fanpagina voor je bedrijf, organisatie, merk, product etc.).
Bekijk de cursus.