21-04-2013 / Ayman van Bregt

Logo Nederlandse Social Media Academie (NSMA)De afgelopen week behandelde de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) onder andere tien tips voor het verbeteren van (de activiteiten op) LinkedIn bedrijfspagina’s. Verder kwam onder andere aan bod dat het uitnodigen van mensen bij Facebook evenementen beperkt zal worden en de uitbreiding van trending topics op Twitter. Ook biedt NSMA een flinke korting op de ‘NIMA Foundation Class Social Media‘ en een gratis webinar ‘De zakelijke potentie van LinkedIn optimaal benutten’. In het weekoverzicht staan alle tips & tricks op een rij:

 

Lidmaatschap groepen zichtbaar op Facebook Tijdlijn

Facebook Groep

Facebook biedt sinds kort de mogelijkheid om openbare groepen waarvan gebruikers lid zijn op hun tijdlijn te tonen. De Facebook Tijdlijn van gebruikers is recentelijk aangepast en verbeterd om gebruikers te stimuleren meer informatie op hun profiel te tonen.
Lees verder.

 

LinkedIn brengt meer focus op content met overname van Pulse

LinkedIn en Pulse

LinkedIn heeft recentelijk de mobiele dienst Pulse overgenomen. Met de overname door LinkedIn wil het online sociale netwerk voor professionals verder werken aan innovatieve manieren om professionele kennis te publiceren en delen.
Lees verder.

 

Twitter stopt met TweetDeck voor iPhone en Android

Twitter stopt met Tweetdeck voor iPhone en Android

Twitter focust zich met TweetDeck volledig op de browserversie en stopt de ondersteuning voor iPhone, Android, de Adobe AIR-applicaties (voor desktops) en de integratie met Facebook.
Lees verder.

 

Praktisch aan de slag met social media

Social Media Tip 1 - Ayman van BregtSocial media heeft een stevige plek veroverd in het Nederlandse medialandschap. Het biedt een instrument waarmee gebruikers alles kunnen delen en iedereen laagdrempelig producent kan zijn van eigen nieuws en informatie. In dit artikel vind je achtergrondinformatie over het social media gebruik in Nederland in cijfers en een stappenplan om praktisch en zakelijk aan de slag te gaan met social media.
Lees verder.

 

Beperkingen voor uitnodigingen van Facebook evenementen

Facebook evenementen

Facebook heeft recentelijk nieuwe beperkingen doorgevoerd voor het aantal uitnodigingen dat in één keer voor evenementen kan worden verstuurd. Ook het aantal openstaande uitnodigingen voor een evenement kent sinds kort een beperking.
Lees verder.

 

[Gratis] Webinar – De zakelijke potentie van LinkedIn optimaal benutten

Gratis NSMA social media webinar - De zakelijke potentie van LinkedIn benutten

De zakelijke potentie van LinkedIn optimaal benutten is een must voor iedere professional die het zakendoen wil ondersteunen met online sociale netwerken. Het NSMA social media webinar Het Nieuwe Netwerken geeft concrete handvatten en inzichten om LinkedIn optimaal in te zetten als ondersteuning van zakelijke successen.
Lees verder.

Tien tips voor LinkedIn bedrijfspagina’s

Tien tips voor LinkedIn Bedrijfspagina's

Beheerders van LinkedIn bedrijfspagina’s kunnen aan de hand van het artikel tien tips voor LinkedIn bedrijfspagina’s de eigen bedrijfspagina verbeteren op basis van de LinkedIn beste bedrijfspagina’s van 2012.
Lees verder.

 

Twitter trending topics beschikbaar voor meer dan 160 locaties

Twitter trending topics beschikbaar op meer dan 160 locaties

De locaties voor Twitter Trending Topics (Twitter Trends) zijn uitgebreid naar meer dan 160 locaties wereldwijd. Trending topics zijn nu beschikbaar in meer dan 42 landen en meer dan 117 steden in de wereld. Met trending topics blijf je gemakkelijk op de hoogte van lokaal nieuws en actualiteiten.
Lees verder.

 

Praktijkgids van de week: Social Media Monitoren

Doelgericht monitoren via social media (Facebook, LinkedIn, Twitter en blogs)Luisteren naar je doelgroep kan een belangrijke manier zijn om te bepalen hoe jij social media het meest effectief kunt inzetten. De praktijkgids ‘Social Media Monitoren’ leert je daarom doelgericht te monitoren met behulp van gratis tools. Deze NSMA-praktijkgids biedt een overzichtelijk stappenplan om vanuit een goede basis te starten en je leert hoe je Twitter, Facebook, LinkedIn en/of weblogs in de gaten kunt houden. Verder wordt uitgelegd hoe je een handig ‘dashboard’ kunt maken waarmee je op een overzichtelijke manier verschillende social media of online conversaties kunt monitoren.
Koop de NSMA-praktijkgids Social Media monitoren’ in onze webwinkel.