10-02-2014 / Ayman van Bregt

LinkedIn Logo OranjeLinkedIn is het grootste zakelijke online sociale netwerk in de wereld waar zakelijke professionals kunnen netwerken, kennis kunnen delen en zaken kunnen doen. Door de populairiteit kan het echter zijn dat je als gebruiker teveel e-mailberichten van LinkedIn krijgt, teveel informatie ziet die niet relevant is of moeite hebt om de echt interessante informatie te vinden. In dit artikel daarom vier tips hoe je er voor kunt zorgen dat je relevante informatie op LinkedIn kunt zien.

Vier tips voor relevante informatie op LinkedIn

De onderstaande vier tips kunnen je als LinkedIn gebruiker helpen om de informatiestroom beter te managen en eenvoudiger de relevante berichten te zien.

 • LinkedIn tip 1: Minder informatie van LinkedIn groepen
  Op LinkedIn zijn meer dan 2 miljoen LinkedIn groepen. Als blijkt dat de updates niet interessant genoeg zijn is het mogelijk om via de LinkedIn e-mail instellingen, de frequentie van de mails aan te passen. Als blijkt dat een groep geen interessante informatie te bieden heeft kun je er ook voor kiezen om de e-mailupdate van een groep in zijn geheel uit te zetten of de groep te verlaten.
 • LinkedIn tip 2: Statusupdates in het nieuwsoverzicht van relaties verbergen
  Sommige mensen in je netwerk kunnen relevant zijn om in het netwerk te hebben maar delen niet altijd informatie die voor jou interessant is. Als je statusupdates in het nieuwsoverzicht ziet van iemand waarvan je liever de updates niet meer wilt zien ga dan met de muis bij de update helemaal naar rechts en klik op ‘hide’. Hierna zul je geen updates meer zien van deze persoon maar blijven jullie wel aan elkaar verbonden op LinkedIn.
 • LinkedIn tip 3: Aanpassen aan het eigen LinkedIn profiel niet publiekelijk delen
  Soms wil je niet dat iedere wijziging op jouw LinkedIn profiel als update in het nieuwsoverzicht van je relaties zichtbaar gedeeld word. Als je een aantal grote wijzigingen doet is het daarom handig om de update voor relaties (activity broadcasts) uit te schakelen. Bij de instellingen kun je dit eenvouding uitschakelen door te gaan naar:  Settings > Profile > Turn on/off your activity broadcasts. Vervolgens kun je de wijzigingen doorvoeren en alles opslaan. Als je daarna in de toekomst wel weer jouw netwerk wilt informeren kun je het via dezelfde instelling ook weer activeren.
 • LinkedIn tip 4: Relaties afschermen in jouw netwerk
  In privacy-gevoelige beroepen of functies waarbij je met concurrenten verbonden bent maar niet wilt zien wie jouw LinkedIn-relaties zijn kan de behoefte ontstaan om het netwerk af te schermen. Op LinkedIn is het alleen mogelijk om het netwerk in zijn geheel open te zetten voor de eigen relaties of alleen voor jezelf (jouw relaties zien elkaar dan niet). De instelling hiervoor is te vinden onder: Settings > Profile > to select who can see your connections.

 

Meer tips voor LinkedIn

Er zijn tal van mogelijkheden en kansen om meer uit LinkedIn te halen. De onderstaande NSMA artikelen over LinkedIn kunnen hier een bijdrage aan leveren: