31-12-2015 / Martijn Baten

NSMA Jaaroverzicht 2015

Ook in het afgelopen jaar heeft de Nederlandse Social Media Academie weer wekelijks praktische tips en tricks geplaatst om social media effectief in te zetten voor professionele doeleinden. Inmiddels vind je dan ook meer dan 1.250 artikelen terug op onze website. De NSMA auteurs die je van nieuwe en praktische tips voorzien, hebben de vijf beste tips & tricks van 2015 voor FacebookLinkedIn en Twitter uitgelicht. Op de laatste momenten van dit jaar zetten we ze op een rij zodat je goed voorbereid aan 2016 kunt beginnen.

Facebook

1. Facebook Messenger AppHet verwijderen van chatberichten via Facebook Messenger

Met de Facebook Messenger app kun je individuele berichten en gehele conversaties snel verwijderen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit kunt doen.
Lees verder.

2. Facebook videoAfspeellijsten maken en video’s uitlichten op Facebook bedrijfspagina’s

Door de groei van video op het online sociale netwerk, biedt Facebook de mogelijkheid om afspeellijsten te maken en video’s uit te lichten. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je meer kunt doen met video op een Facebook bedrijfspagina.
Lees verder.

3. Adverteren op Facebook met de Facebook Power EditorEffectiever adverteren op Facebook met de Facebook Power Editor

Voor wie veel wil adverteren op Facebook is de Facebook Power Editor een prettig hulpmiddel om advertenties te plaatsen en te managen. In dit artikel worden de mogelijkheden van de Facebook Power Editor behandeld.
Lees verder.

4. Adverteerders op Facebook krijgen garantie voor 'volledige zichtbaarheid'Redenen waarom Facebook advertenties afkeurt

Facebook advertenties worden vaak vanwege de gebruikte afbeelding afgekeurd. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit kunt oplossen.
Lees verder.

Alle afmetingen van social media afbeeldingen op een rij

5. Alle afmetingen van social media afbeeldingen voor 2015 op een rij

Beheerders van social media accounts hebben te maken met het optimaliseren van de afbeeldingen voor social media. In dit artikel staan de actuele formaten voor 2015 met de verschillende afmetingen van social media afbeeldingen op een rij.
Lees verder.

LinkedIn

De 8 dingen die je niet moet doen met een LinkedIn profielfoto

1. 8 dingen die je niet moet doen met een LinkedIn profielfoto

In dit artikel staat 8 verschillende praktijkvoorbeelden op een rij wat je beter niet kunt doen met een LinkedIn profielfoto.
Lees verder.

2. Vijf tips om eenvoudiger een baan via LinkedIn te vindenVijf tips om eenvoudiger een baan via LinkedIn te vinden

LinkedIn is met bijna 2,5 miljoen vacatures voor veel werkzoekenden het startpunt bij het vinden van een nieuwe baan.
In dit artikel staan vijf LinkedIn tips op een rij om eenvoudiger een baan via LinkedIn te vinden.
Lees verder.

3. Tips om eenvoudiger een baan op LinkedIn te vindenTips om eenvoudiger een baan op LinkedIn te vinden

LinkedIn heeft recentelijk wijzigingen doorgevoerd aan de LinkedIn vacatures (LinkedIn Jobs) functie. Met de aanpassingen moet het eenvoudiger zijn om een nieuwe baan te vinden op LinkedIn. In dit artikel staan de belangrijkste wijzigingen op een rij.
Lees verder.

4. LinkedIn Slideshare gebruiken om leads te genererenLinkedIn Slideshare gebruiken voor leadgeneratie

LinkedIn Slideshare is het platform van LinkedIn waar professionals eigen presentaties kunnen publiceren met de mogelijkheid om leads te genereren. In dit artikel staan de mogelijkheden voor leadgeneratie op LinkedIn Slideshare op een rij.
Lees verder.

5. Tips voor content marketing op LinkedInTips voor content marketing op LinkedIn

LinkedIn is het belangrijkste platform voor business-to-business marketeers om marketingactiviteiten richting bedrijven te ondersteunen. In dit artikel worden tips voor content marketing op LinkedIn gegeven.
Lees verder.

Twitter

Tips voor meer interactie op Twitter (retweets, favorieten en kliks)

1. Tips voor meer interactie op Twitter

Organisaties zoeken frequent naar manieren om meer interactie op Twitter te verkrijgen in de vorm van retweets, favorieten (likes) en kliks. In dit artikel staan tips voor meer interactie op Twitter op een rij op basis van een SumAll infographic.
Lees verder.

Introductie van Twitter Polls maakt onderzoek via Twitter mogelijk

2. Twitter polls maakt onderzoek via Twitter mogelijk

Twitter heeft recent de nieuwe functie Twitter Polls geïntroduceerd. Met Twitter Polls kunnen gebruikers een korte enquête uitzetten in een tweet. In dit artikel staan de mogelijkheden van Twitter Polls op een rij.
Lees verder.

Twitter stelt privégesprekken (DM) open voor gebruikers3. Twitter stelt privégesprekken (DM) open voor iedereen

Twitter heeft de mogelijkheden om een privégesprek op Twitter (Direct Message) te starten uitgebreid. Als Twitter gebruiker kun je iedereen vanaf nu een DM sturen, ook als ze jouw Twitter-account niet volgen. In dit artikel staan de wijzigingen op een rij en hoe je kunt voorkomen dat iedereen jou een DM kan sturen.
Lees verder.

4. 4 tips om met klantenservice op Twitter relaties op te bouwen4 tips om met klantenservice op Twitter relaties op te bouwen

Twitter is een belangrijk kanaal waar (potentiële) klanten vragen stellen aan merken en bedrijven en daarmee graag in contact komen. In dit artikel vier tips voor een effectieve klantenservice op Twitter.
Lees verder.

5. Doelgericht adverteren op Twitter beschikbaar voor adverteerders wereldwijdDoelgericht adverteren op Twitter beschikbaar voor adverteerders wereldwijd

Adverteerders op Twitter kunnen nu doelgericht adverteren passend bij specifieke marketing- en communicatie-doelstellingen waarbij alleen nog maar hoeft afgerekend te worden voor het resultaat. In dit artikel staan de nieuwe mogelijkheden om doelgericht te adverteren op Twitter op een rij.
Lees verder.

Abonneer je op de wekelijkse NSMA nieuwsbrief

NSMA Social Media Nieuwsbrief

Als professional kun je het druk hebben en daardoor beperkte tijd om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van social media. De Nederlandse Social Media Academie (NSMA) wil je hierbij helpen met het nieuwe wekelijkse NSMA Social Media Weekoverzicht per mail: een bundeling van de meest recente ontwikkelingen in het social media landschap. Elke maandag ontvang je de nieuwsbrief per mail. Zo ben je aan het begin van de week weer helemaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en klaar om meer uit social media te halen. Abonneer je nu op de wekelijkse NSMA nieuwsbrief.

NSMA Social Media Contentkalender 2015

Cover NSMA Whitepaper FacebookOok voor 2016 heeft de Nederlandse Social Media Academie een handige Social Media Contentkalender samengesteld. Met deze contentkalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team. Download de gratis NSMA Social Media Contentkalender 2016.

Meer tips en tricks voor social media?

In 2015 werden er natuurlijk nog veel meer tips & tricks geplaatst die terug zijn te vinden op de Tips & Tricks pagina. Volg de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) via TwitterLinkedInFacebook en Google+ om ook in 2016 dagelijks op de hoogte te blijven.