30-12-2014 / Martijn Baten

NSMA Social Media Jaaroverzicht 2014

Het afgelopen jaar heeft de Nederlandse Social Media Academie wekelijks handige tips en tricks geplaatst. Inmiddels omvat de NSMA-site meer dan 1.000 tips & tricks om meer te doen met social media. De NSMA auteurs die je van nieuwe en praktische tips voorzien, hebben de vijf beste tips & tricks voor FacebookTwitter en LinkedIn uitgelicht. Op de laatste momenten van 2014 zetten we ze op een rij zodat je goed voorbereid aan 2015 kunt beginnen.

LinkedIn

1. URL LinkedIn profielDe link van een LinkedIn profiel aanpassen in 4 stappen

Het is mogelijk om de publieke URL van LinkedIn profielen naar eigen wens aan te passen. In dt artikel wordt stapsgewijs uitgelegd hoe dit werkt.
Lees verder.

2. LinkedIn profiel infographic5 tips voor een ‘onweerstaanbaar’ LinkedIn profiel

Een LinkedIn profiel hoeft niet alleen een online CV te zijn, maar kan veel meer zijn dan dat alleen. Aan de hand van een infographic gemaakt door Social@Ogilvy worden vijf aandachtspunten gegeven om te werken aan een ‘onweerstaanbaar’ LinkedIn profiel.
Lees verder.

3. Maak een visueel cv op LinkedIn met 'Slideshare Professional Journey'Een visueel cv op LinkedIn met ‘Slideshare Professional Journey’

LinkedIn introduceert via Slideshare de ‘Professional Journey’ waarmee het mogelijk is om eenvoudig een visueel cv op LinkedIn te plaatsen. In dit artikel staan de mogelijkheden op een rij van de ‘Slideshare Professional Journey’.
Lees verder.

4. Een persoonlijke uitnodiging versturen via de mobiele LinkedIn appEen persoonlijke LinkedIn uitnodiging versturen via de mobiele LinkedIn app

Sinds kort is het mogelijk om een persoonlijke uitnodiging via de mobiele LinkedIn app te versturen. In dit artikel staat uitgelegd hoe je dit in twee stappen eenvoudig en snel kunt doen.
Lees verder.

5. Verbeter je LinkedIn profiel met how you rankHet LinkedIn profiel verbeteren met ‘How You Rank’

Met ‘How You Rank’ kan het LinkedIn profiel verbeterd worden op basis van beter ‘scorende’ profielen uit het eigen netwerk op LinkedIn. In dit artikel een uitleg over de nieuwe LinkedIn-functie en de mogelijkheden die het biedt.
Lees verder. 

Facebook

1. Facebook bedrijfspagina20 tips voor Facebook bedrijfspagina’s

De website lyubcho.com heeft een infographic gemaakt met 20 tips om meer te halen uit een Facebook bedrijfspagina. In dit artikel lichten we een aantal van deze tips toe.
Lees verder.

Facebook bedrijfspagina

2. Verander de naam van een Facebook bedrijfspagina na 200 likes

Het veranderen van de naam van een Facebook bedrijfspagina met meer dan 200 likes is moeilijk. Met een omweg is het mogelijk om een wijziging aan te vragen.
Lees verder.

3. Facebook bedrijfspagina bijwerkenTips voor het nieuwe design van Facebook bedrijfspagina’s

Vanaf deze week worden alle Facebook bedrijfspagina’s overgezet naar een nieuw design. In dit artikel staan een aantal tips op een rij om een Facebook bedrijfspagina gereed te maken voor de verandering.
Lees verder.

4. Deze woorden zorgen voor meer Social SharesWoorden die het delen van content op social media stimuleren

Woorden zijn essentieel in het gebruik van content op social media. Door goede en sterke woorden te gebruiken die passen bij je doelgroep kun je het delen van content op social media stimuleren en hiermee onder de aandacht brengen van een groter publiek.
Lees verder.

5. 3 redenen voor een eigen omslagfoto op een Facebook bedrijfspagina3 tips voor een impactvolle omslagfoto op een Facebook bedrijfspagina

Volgens onderzoek door 99designs kunnen Facebook bedrijfspagina’s voordeel behalen door regelmatig aanpassingen te doen aan hun omslagfoto voor meer impact.
Lees verder.

Twitter

1. Al je tweets verwijderen met twitwipeAl je tweets verwijderen met TwitWipe

Wil je jouw Twitter account opschonen? Verwijder al je tweets met behulp van  TwitWipe.
Lees verder.

2. Twitter profielfoto veranderenEen Twitter profielfoto veranderen in twee stappen

Een Twitter profielfoto veranderen is vereenvoudigd, net als het aanpassen van de Twitter omslagafbeelding (headerafbeelding). In dit artikel vindt je een stappenplan en uitleg hoe je een profiel- en omslagfoto eenvoudig in twee stappen (kliks) kunt aanpassen.
Lees verder.

3. Tips voor meer Twitter volgers5 Tips om Twitter volgers te blijven boeien

Twitter heeft een serie van tips uitgebracht voor zakelijke gebruikers op Twitter. In dit artikel staan vijf tips op een rij om een groep Twitter volgens te binden en te blijven boeien met aantrekkelijke content.
Lees verder.

4. Uitleg over Twitter statistiekenHet verschil tussen actual en potential impressions in de Twitter statistieken

In dit artikel uitleg over de vernieuwde Twitter statistieken met inzichten in organische tweets op basis van ‘actual impressions’ en ‘potential impressions’. Een uitleg over de betekenis van beide KPI’s.
Lees verder.

5. Twitter Website Cards6 manieren om Twitter Website Cards slim te gebruiken

In dit artikel worden 6 manieren uitgelegd om Twitter Website Cards slim te gebruiken waarmee adverteerders eenvoudiger bezoekers naar een website kunnen trekken door informatie van een website in een advertentie op Twitter te tonen.
Lees verder.

Hootsuite

Hootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie

Hootsuite partnership voor Nederlandse Social Media Academie

De Nederlandse Social Media Academie (NSMA) en Hootsuite zijn een partnership aangegaan waarbij NSMA Hootsuite Solution Partner is geworden. In dit artikel staat de inhoud van de samenwerking tussen Hootsuite en NSMA op een rij en kun je gratis kennismaken met de mogelijkheden van Hootsuite Pro.
Lees verder.

NSMA Social Media Contentkalender 2015

Cover NSMA Whitepaper FacebookIn het afgelopen jaar introduceerde NSMA de handige NSMA Social Media Contentkalender. Met deze contentkalender is het mogelijk om gemakkelijk en overzichtelijk de social media activiteiten voor dit jaar in Excel te plannen. Op deze manier heb je een overzicht van alle social media activiteiten van dit jaar en kun je deze eenvoudig delen binnen een team. Ook voor 2015 heeft NSMA een actuele versie van de contentkalender. Download de gratis NSMA Social Media Contentkalender.

Meer tips en tricks voor social media?

In 2014 werden er nog veel meer tips & tricks geplaatst die terug zijn te vinden op de Tips & Tricks pagina. Volg de Nederlandse Social Media Academie (NSMA) via TwitterLinkedInFacebook en Google+ om ook in 2015 dagelijks op de hoogte te blijven.